Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattlig öl på Daldansen

Annons

I dag är det premiär för årets stora begivenhet i Hedemora, Daldansen. Men i in i det sista har det varit oklart hur sent på kvällen arrangören får utskänka öl de två första dagarna, det vill säga onsdag och torsdag. Öltältet tillåts nu hålla öppet till ett på natten, precis som Sveaparken.

Förra veckan sade omsorgsnämnden nej till ett öppethållande av öltältet till ett på natten, vilket omsorgsnämnden genom Jonas Carlgren (m) nu har omprövat.

- Det sammanfaller med att man tömmer parken. Arran-gören är rädd för att det skulle kunna uppstå rabalder annars, säger Jonas Carlgren, som undertecknande beslutet i går förmiddag.

Christer Elfving. ordförande för Hedemora - en levande stad, tycker det känns bra.

- Erfarenheten säger oss att de kvällar vi stängt klockan tolv har det uppstått bråk mellan gäster och personal och mellan gäster och vakter. Besökare har haft svårt att förstå varför de måste lämna öltältet innan parken stänger.

Ni skrev i ett annonsblad som gick ut förra veckan att öltältet skulle hålla öppet till ett på natten. Manuset till det bladet måste ha skrivits innan omsorgsnämnden hade fattat sitt första beslut?

- Det är nog ett korrekt antagande. Men vi hade haft kontakt med nämnden och i de samtalen tydde det mesta på att vi var överens om att öltältet skulle få hålla öppet till klockan ett.

Program Daldansen

ONSDAG

Daldans scenen

14 Invigning med tal

14-17 Jörgen Martinsson från Antikrundan värderar möbler

21 Rootvälta

23 Da Buzz

Party scenen

17 Gabardin

20 The Prowls

22 Demora

Övrigt

14-01 Tivoli

21-01 Disco

18 Parken stänger

19 Parken öppnar med entré

TORSDAG

Daldans scenen

18 All Time High

21 Amino

23 Empire Dogs

Party scenen

19 Thumping Artery

20 Sverkers

22 Basically the Same

Övrigt

14-01 Tivoli

21-01 Disco

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons