Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattlig gäst besökte hus

Annons

Polisen i Malung har fått in en anmälan om en person som försökte ta sig in i en bostad via en stege i Malungsfors natten till fredagen.

Det var vid halv tre-tiden natten till fredagen som de boende i huset vaknade av ett ljud. Det visade sig vara en person som var på väg att klättra uppför en stege till andra våningen för att ta sig in genom ett fönster som var på glänt.

Personen skrämdes från platsen och vad de boende kunde se var det en person, men det gick i mörkret inte att avgöra om det var en man eller en kvinna.

De hörde också att någon ryckte i dörrar innan det här inträffade. Bostaden som fick besök ligger i Västra fors och efter det inträffade hörde de boende också hundar som skällde vilket kan tyda på att även fler bostäder kan ha fått besök. Men eftersom personen ifråga blev skrämd från platsen har ingenting stulits uppger polisen.

Det fanns vid tillfället heller ingen polispatrull att skicka till platsen. Polisen har ingen misstänkt i dagsläget.

Malungsfors prästgård ska säljas

u Prästgården i Malungsfors har diskuterats i samband med ett kyrkofullmäktige.

Kyrkoherden informerade Malungs församling och Lars Häggberg, om att det inte finns något som tyder på att någon präst kommer att bosätta sig i prästgården. Man har nu beslutat att avstycka prästgårdsfastigheten och att sedan lämna ut den till försäljning.

Försäjningen har också lagts ut på ett mäklarföretag som har fått in ett anbud på fastigheten.

Kung Sverres marsch i Malung

Vandringen börjar i Jägra och fortsätter sen fram till en plats som heter Jonas i skogen, efter Petsjövägen. Där kommer man att ha en del aktiviteter vid framkomsten senare på dagen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons