Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldemokraterna skickar e-post om "svenskhet" till 14-åringar

Annons

Valrörelsen går nu in i ett hett skede och de olika partierna tar till olika metoder för att nå ut till väljarna.

Nationaldemokraterna har tagit nätet till hjälp, men är inte så noga med att föremålet för deras intresse har uppnått rätt ålder.

Flera 14-åringar vid Orsaskolan har fått e-post från Nationaldemokraterna med ett budskap, som de upplever som obehagligt, Tidningen har pratat med Kalle, 14, som gissar att Nationaldemokraterna har hittat hans hotmailadress på "Lunarstorm".

- Det är den chatsida jag brukar besöka, där finns alla..!

Partiets kommunfullmäktige-kandidat Tor Paulsson förklarar att han inte känner till något om några mail och hänvisar till informationschefen Rickard Ekman. Denne förnekar att partiets infoavdelning står bakom mailen till 14-åringarna. Eller att man letar adresser på chatsidor.

- Vi har inget intresse av att maila så unga människor, de får ju inte rösta, säger han.

Istället förklarar han att e-posten kommer från någon partisympatisör, som vill hjälpa till med att sprida partiets budskap.

Sverigedemokraternas och Nationaldemokraternas inträde på Orsas valscen har också gett positiva följder.

- Aldrig tidigare har intresset för samhällskunskap och politik varit så stort vid Orsaskolan som nu, berättar läraren Henrik Göthberg.

- Eleverna snackar om de olika budskapen både under lektioner och raster. Det finns ett tydligt motstånd mot de främlingsfientliga partierna.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons