Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldagen blev en folkfest

Annons

Hela eftermiddagen var det full fart på hembygdsgården och det fanns någonting att förströ sig med för alla som hade sökt sig ut i det sköna sommarvädret.

Dessförinnan hade nationaldagsfirandet startat så smått redan på förmiddagen då bland andra hemvärnet visade upp sin verksamhet och brandförsvaret höll öppet hus för den som är intresserad av den verksamhet som bedrivs där.

I Stadsparken kunde man också träffa representanter för olika föreningar och organisationer som visade upp sig och sin verksamhet.

Bland annat fanns Ludvika Minicirkus på plats, för att visa upp varför de unga Ludvikaborna har det allra bästa rykte ute i cirkusvärlden, men också för att passa på att göra en smula reklam för den cirkusskola som arrangeras i sommar i Ludvika efter några års uppehåll.

Säkerligen fanns det många unga blivande cirkusartister i publiken som blev inspirerade att söka upp Ola och Barbro och ställa sig i den långa kön av intresserade.

En förhållandevis stor skara representanter för olika organisationer och föreningar anslöt när Ludvika Musikkår - för dagen hemvärnskår - marscherade till hembygdsgården där en tusenhövdad publik mötte upp för att bland annat titta på flyguppvisning, lyssna på Bergslags- kören och ungdomar från musikskolan, och höra Per-Erik Granström tala och Britt Marinder hälsa en rad nya svenskar välkomna med diplom och standar. Och över alltihopa lyste moder sol, som Povel Ramel sjöng.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons