Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldag i Malung

Annons

Man saknade verkligen Malungs kulturchef Margaretha Hedblom som vid tidigare nationaldagar på ett förträffligt sätt hållit i detta arrangemang.

Nationaldagen inleddes med att man samlades vid Jannesgården och sedan marscherade Grönland runt innan man gick in i Grönlansparken. I nationaldagståget fanns fanbärare från hemvärnet, medlemmar från Malungs dragspelsklubb, Malungs folkdanslag och Malungs spelmanslag och man spelade många kända låtar under sin marsch.

Från stora scenen i Grönlandsparken bjöds det sedan på en omfattande underhållning i form av sång och musik och här medverkade Malungs spelmanslag under ledning av Annie Gunnarsson, Malungs folkdanslag gjorde också en uppvisning och sedan var det underhållning av bland andra Andreas Silver och orkestrarna Heavy Slippers och Truckdiesel.

Gruppen Stjärnskott gav ett smakprov ur Lilla Skinnarspelet och högtidstalet hölls av Malungs kommunalråd Kurt Podgorski.

I Grönlandsparken fanns också Malungs lottakår där man bjöd på ärtsoppa och till barnen hade man ordnat korv och bröd. Malungs husmodersförening serverade kaffe med dopp och det fanns andra aktiviteter som ansiktsmålning med mera.

Men det saknades en hel del. De som hade kommit till Grönlandsparken hade ingenstans att sitta. Arrangörerna hade nämligen glömt bort att ställa ut bänkarna och vidare saknades den svenska flaggan. Det hade man också tydligen glömt. När nationaldagen firas är det naturligtvis regel att alla har en svensk flagga i sin hand. Det hade man exempelvis förra året - men inte i år. Och mycket av detta kanske berodde på att det inte var någon som höll i arrangemanget denna gång från scenen. Man saknade verkligen någon som kunde presentera de framträdanden som gjordes under nationaldagen, så här efterlyser vi en klar skärpning till nästa års nationaldagsfirande i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons