Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nät med död fisk hittat

Annons

Fisketillsynings-
mannen i Älvdalens fiskevårdsområde Sten-Erik Eriksson, gjorde en mindre trevlig upptäckt när han i onsdags var ute och inspekterade runt sjön Myckeln. Ett fiskenät fullt med förruttnade fiskar och fåglar satt kvar i nätet som låg ivägkastat på marken.

- Hur kan någon bara slänga iväg ett nät utan att först ta rätt på det som sitter fast i nätet, det här är fruktansvärt och hur är folk funtade egentligen när man lämnar det så här, undrar Sten-Erik.

Nätet har legat en längre tid, fåglarna och fiskarna var ruttna och en fruktansvärd stank spred ut sig i området. Polisen ser allvarligt på det här, man är hård i sin kritik och vill nu också gå ut med en uppmaning till alla som lägger nät i sjöarna.

- Vi uppmanar alla att se över näten bättre och inte bara slänga dem ifrån sig, ta rätt på fisken även om den inte är ätlig och lämna inte nätet liggande på marken med fångsten kvar, det lockar till sig fåglar som vill äta fisken. Fiskarna och fåglarna går en fruktansvärt död till mötes och det är djurplågeri, säger Bert Hårdén vid Älvdalspolisen.

Nu vet man inte om det är ägaren eller någon annan som tagit upp nätet och bara lämnat det vid platsen, därför vill nu polisen och fiskevårdsmyndigheten alltså uppmana folk som lägger ut nät i sjöarna att vittja dem och ta rätt på fångsten.

TORBJÖRN NILSSON

Mer läsning

Annons