Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan fastkedjade

Annons

Nu ska det läggas ner elva restauranger inom äldreomsorgen i Falun. Ännu en gång ska de gamla drabbas av nedskärningar. Nu ska de sitta ensamma i sina rum och äta ur en matlåda som slängs in genom dörren. Detta kan man väl närmast jämföra med att det är som att mata katten.

Vad blir nästa steg? Det blir väl total isolering. Många är ensamma och för dem är måltiderna höjdpunkten under dagen. Internerna på våra anstalter behöver inte vara rädda för att bli behandlade som våra gamla. De skulle aldrig gå med på att äta ensamma på sina rum. Men de gamla får finna sig i allt. Makthavarna blir tydligen aldrig gamla och ensamma.

Och hur många gamla har råd att gå till tandläkaren? Tänk med skallen, ni politiker. Kliv ner från era höga hästar och sätt er in i hur det är att vara gammal och knuffas hit och dit för att spara på allt inom åldringsvården.

Tänk er själva att vakna på morgonen, sitta och vänta på att få in frukost, sedan lunch och middag och inte träffa en enda människa, dag ut och dag in.

Vi gamla betalar också skatt och vill bli behandlade med respekt. Kedja inte fast de gamla känslomässigt i sina lägenheter och rum. Synd att de gamla inte kan strejka. Visa hänsyn.

ARGA TANTEN

Mer läsning

Annons