Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan 100 utställare på företagsmässa

Annons

För några år sedan arrangerade näringslivsenheten i Smedjebacken en företagsmässa och eftersom intresset då var stort gav det inspiration till att arrangera det hela en gång till. Dessutom hade näringslivsenheten fått påstötningar från flera av de som var med för något år sedan.

Under våren har arbetet pågått med att förbereda för mässan. Det var till en början lite trögt att få med de lokala företagen, intresset var betydligt större från företag från andra orter.

Men när det på fredagsmorgonen var dags för invigningstalet av näringslivschefen Lennart Silfverin fanns det närmare ett 100-tal utställare på plats. Allt från företag med inriktning på skönhetsvård, till högteknologiska verkstadsföretag.

På planen utanför Fundiahallen fanns en rad utställare med lite större prylar. Bland annat Smedjebackens trollingklubb som representerades av Ola Persson som visade upp sin trollingfiskebåt.

Trollingfiske har växt sig lavinartat på några år och båtarna som används har en mycket omfattande teknisk utrustning. Trollingfiske är en hobby där den tekniskt och fiskeintresserade får sitt lystmäte tillgodosett. Intresset var mycket stort bland besökarna som ställde frågor till Ola Persson om hans båt.

Han sålde också lotter där högsta vinsten var en fisketur på Barken.

Bland utställarna fanns de fyra företag som ingår i Hälsosmedjan. En sammanslutning av företag inom hälsobranschen som gått samman och etablerat sig i Gula huset i Smedjebacken. Under sommaren kommer ytterligare ett företag att ansluta och det är Fotpunkten som ägs av Annika Wester, hon ska som namnet antyder hålla på med fotvård.

Robert Jakobsen, kiropraktor, och Marina Mårtensen, ägare till Marinas skönhetskälla konstaterar att konceptet så här långt har fungerat bra.

- Det är ett stegrande intresse och nu börjar vi växa in i folks medvetande, säger Marina Mårtensen.

- Vi har slutit avtal med flera företag, där personalen får välja olika behandlingar med jämna mellanrum, säger Robert Jakobsen.

Även för Elise Sandberg är det lite av en premiär. Hon och hennes företag Ergo Comfort visar upp sig för första gången på det lokala planet.

Hennes företag sysslar med mattor för olika miljöer, allt från kontor till den tunga verkstadsindustrin.

-Vi har även arbetsstolar och arbetsbord i vårt produktprogram, berättar Elise Sandberg.

Hon har noterat en ökat intresse för så kallade ståstolar de senaste tiden.

-Det börjar bli en ökad medvetenhet när det handlar om att människor behöver få variation i sin arbetsställning, sittande och stående behöver varvas, säger Elise Sandberg.

Hon är även ordförande i företagarföreningen Barkenföretagen och i den rollen ser hon mycket positivt på att det arrangeras en företagsmässa.

-Det ger oss som förhållandevis nya en möjlighet att visa upp oss.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons