Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nässlorna tar över i lekparken

Annons

Banverket missköter bangården i Malung, som växer igen med sly och kommunen har klagat.

Nu får kommunen själv klagomål för sin skötsel av lekplats och grönområden vid Radhusgatan. Där växer brännässelsnåren både på lekplatsen och ut på gatan.

- Kommunen ska nog städa framför egen dörr innan man klagar på andra. Bangården ser miserabel ut, men det ser inte så vackert ut på kommunens mark här heller, säger villaägarna Rolf Ågren och Åke Örnberg, som bor i området vid Radhusgatan-Börsvägen.

Där håller ett grönområde på att alldeles växa igen med sly och ogräs. Längs trottoaren på Radhusgatan breder brännässlorna ut sig så att barbenta nästan tvingas ut i gatan för att ta sig förbi.

På lekplatsen i närheten ser det heller inte så vackert ut. Bara ett steg från starten av rutschkanan uppe på en kulle frodas ett meterhögt brännässelsnår.

- Det är ju farligt för att barnen kan göra illa sig. Om de kivas och knuffas eller bara råkar snubbla kan de ju ramla sätt in i brännnässlorna. Så kommunen ska nog ta sig en titt på sina egna åtaganden innan man klagar på andra, säger villaägarna vid Albacken.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons