Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nasrallah föreslår nyval

Annons

Ledaren för libanesiska Hizbollah, Hassan Nasrallah, föreslår nyval för att lösa den politiska krisen i landet. Regeringen fungerar inte sedan november förra året, då sex Hizbollahtrogna ministrar avgick.

Nasrallah talade vid ett möte i södra Beirut för att hedra 1|700 Hizbollahmedlemmar, vilka avlagt universitetsexamen.

Han har tidigare föreslagit att en "nationell enhetsregering" ska ersätta dagens defekta ministär, som leds av premiärminister Fuad Siniora.

Dialogen mellan regering och opposition har nått vägs ände, sade han och syftade på en serie möten nyligen mellan Siniora, parlamentets talman Nabih Berri och honom själv.

Han sade också att Hizbollah avser att förbli beväpnat tills den libanesiska armén kan försvara landet. Det var ett svar till rörelsens politiska motståndare, som önskar se Hizbollah avväpnat.

Nasrallah sade att rörelsen önskar att de som mördade förre premiärministern Rafiq Hariri ska gripas och dömas. Men han underkände den existerande FN-domstolen. Dess riktlinjer är formulerade så att den endast kan nå på förhand fastställda resultat, sade han och syftade på att domstolen tycks ha inriktat sig på ett spår som leder mot Syrien.

TT

Mer läsning

Annons