Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näsbett bedöms som dråpförsök

Annons

En 58-årig lastbilschaufför från Nederländerna, som suttit anhållen i Växjö misstänkt för grov misshandel, frigavs på fredagseftermiddagen. Hans 43-årige medpassagerare begärdes dock häktad på sannolika skäl misstänkt för dråpförsök.

Häktningsförhandlingen hålls i helgen på Växjö lasarett där den 43-årige holländaren vårdas för allvarliga inre skador.

Under hand har bilden klarnat över vad som egentligen hände de två männen på Teleborgshallens parkeringsplats tidigt i torsdags morse.

Chauffören parkerade på onsdagskvällen sitt ekipage, lastat med blommor, för dygnsvila på parkeringsplatsen och båda männen sov över i hytten. På morgonen vaknade 58-åringen då 43-åringen var i färd att överfalla honom och hotade honom till livet.

Båda hamnade utanför lastbilen där 43-åringen bland annat bet av en del av 58-åringens näsa och ena örat. Föraren lyckades fly till Teleborgs centrum ett par hundra meter bort där polis larmades.

Polisens teori är att 43-åringen försökt köra lastbilen men kört in i en transformatorstation och orsakat ett flera timmar långt lokalt elavbrott. Mannen påträffades senare svårt skadad nedanför en hög nödutgångstrappa vid Teleborgshallen. Polisens teori är att han ramlat ned från trappan och själv åsamkat sig skadorna.

Lastbilsföraren är inte längre misstänkt för något brott. Läkare i Växjö lyckades på torsdagen sy fast de avbitna kroppsdelarna.

TT

Mer läsning

Annons