Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närradion firade lilla julafton

Annons

Radio Gagnefs medlemsförening arrangerade på lördagen en uppesittarkväll, som av tradition är närradions största årliga arrangemang. Alla sändande föreningar deltog och i år kombinerades sändningarna med ett öppet hus i studion.

Arrangemanget hade tidigarelagts med en vecka för att inte påverka de programansvarigas egna julförberedelser.

I studion bjöd föreningen på glögg och utanför såldes korv och lotter. Tomten kom också på besök och delade ut godispåsar till ett 90-tal besökande barn. Under kvällen och natten delade föreningen ut ungefär 130 tävlings- och lotterivinster, skänkta av sponsorer.

-Väldigt många lyssnare passade på att hälsa på för att få en inblick i hur studion ser ut och hur sändningarna går till, berättar Tobbe Tillas.

Närradion sände under totalt tolv timmar och fick långt över hundra telefonsamtal med låtönskningar och hälsningar. Drygt 15 personer var engagerade i förberedelserna, sändningarna och efterarbetet.

-Vi sänder för invånarna i Gagnef, men vet att vi når ut till betydligt fler och det är roligt att vi på det här sättet får respons för allt ideellt arbete, tycker Tillas, som vill ge en eloge till alla som ställde upp och jobbade ideellt under kvällen.

Ungefär 310 privatpersoner och företag är medlemmar och stöttar verksamheten.

Under kvällen fick närradion tio nya medlemmar.

-En julklapp i förskott, konstaterar Torbjörn Tillas och tillägger att det fortfarande finns gott om eterplats för fler sändande föreningar och privatpersoner.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons