Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närmare 700 i Dalarna väntar på besked

Annons

Här är några exempel hämtade från

Asykommitténs årsberättelse:

En mor som är i mycket dåligt skick, numera oförmögen att ta hand om två döttrar. De har fått komma till ett fosterhem. Kvinnan fick vänta på det första asylförhöret i 2,5 år, nu har familjen varit här i 4 år. Modern har förvandlats från en mycket kompetent och aktiv kvinna till en söndertrasad självmordskandidat.

En flicka från ett krigsområde hölls som sexslav, hon var hotad till livet om hon skulle lämna lokalen där hon hölls fången. Så levde hon flera år under dödshot.

En planerad proposition, som skulle underlätta för anhöriginvandring har inte kommit till stånd. Detta har starkt försvårat utsikterna för en turkkurdisk kvinna, som under 6 år varit det stora stödet och tryggheten för sin brors familj här. Hon ska nu enligt Utlänningsnämnden utvisas till Turkiet, där hon inte kunnat vistas på 19 år, eftersom en av hennes bröder medverkat vid grundandet av PKK.

Ett av asylkommitténs ärenden har oroat smittskyddsläkare. Utlännings-nämnden avser nämligen att utvisa en familj där en av döttrarna går under behandling för TBC, utan vilken hon är dödsdömd.

Mer läsning

Annons