Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivsansvarig: Positiv anda viktig

Annons

"Jag tror att den positiva anda vi har i kommunen betyder mycket. Vi tror på utveckling och framtidstron är stark", säger näringslivsansvarig Gunilla Jacobsson, som även ingår i samhällsbyggnadsenheten.

- Det är många olika händelser som bidragit till den tillväxtkraft vi har i Rättvik. Samarbete mellan olika projekt är en annan viktig aspekt. Framgångsrika rättvikare som Theresé Borsén, Kaj Zackrisson, Marit Bergman och Maria Blom med Masjävlar har naturligtvis effekt.

- Vi har duktiga företagare, nya uppfinningar och innovationer stärker kommunen och allt tillsammans ger en totaleffekt, säger Gunilla Jacobsson.

Även byggandet är starkt i kommunen. Miljö- och plannämndens sammanträden präglas av plan och bygglovsärenden.

- Vi har till och med kö för att få planärenden behandlade. På bygglovssidan är det också viss kö, säger Eva Gidlund, planingenjör på miljö- och plankontoret.

En helt ny samhällsbyggnadsenhet som enbart arbetar med samhällsutveckling har inrättats och en ingenjör arbetar med att ta fram mark för nybyggnation och det omfattar även flerfamiljshus.

Arbetslösheten har det senaste året sjunkit i Rättvik, men ligger ändå något över genomsnittsnivån i länet.

I Rättvik är den totala arbetslösheten, med människor i olika åtgärder inräknade, 8,9 procent och genomsnittet i länet är 7,7 procent.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons