Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivets småföretag lever under andra villkor

Annons

Vi företagare, behöver absolut inte fler inlägg i debatten som säger att vi ska göra mera. Det späder bara på den misstänksamhet och det förtäckta förakt som finns för den gruppen.

Småföretagare har det tufft då de ständigt jobbar i motvind, i perspektivet att ordet företag för de flesta är synonymt med jättar som Stora, Ericsson och Volvo och så vidare. Vår regering har samma inställning och vi små lyder under samma regler som dessa företagsjättar, trots att det får så olika effekter beroende på företagets storlek.

Jag vill påpeka och göra artikelförfattarna uppmärksamma på att Företagarna (tidigare namn FR) under lång tid arbetar aktivt för entreprenörsskap i grundskolan och det finns ett gediget och bra program framtaget. Det är dessutom gratis för skolan och tar inga resurser utan tillför bara.

Det är alltså inte hos näringslivet för- ståelsen och engagemanget saknas, utan det är det offentligas skepsis till företagande.

Skolor ska enligt makthavarna vara likt offentliga organisationer och inte stimulera till egen utveckling; utveckling av de personliga resurser och gåvor som varje individ/elev har, den egna företagsamheten. Det är inte heller lätt att få starta fri-skolor, fastän de är företagsamma och stimulerande för individen, samhället och dess utveckling.

Jag blir förvånad, förbannad men mest rädd när jag hör vår regerings lokala representanter uttala sig om näringslivet. Förra veckan sa Peter Hultqvist (ordförande för s i Dalarna) att han litar mer på det som LO säger, än det som svenskt näringsliv säger.

Miljöpartiets lokala representant sa samma dag, också offentligt, att hennes parti satte välfärd före välmående företag. Det är ur företagsamheten och företagandet som välfärden växer fram. Men då krävs det att vi blir både trodda och betrodda, när vi vill och kan göra den insatsen.

Det är alltså inte näringslivet som inte ser och inte satsar tillräckligt, utan det är vår regering som misslyckats totalt med att hantera våra inbetalade skatter.

Nej, enligt min åsikt skulle ni i stället ha skrivit en artikel under rubriken "Näringslivet bör stöttas på fler sätt".

MARGARETA OLSSON

Mer läsning

Annons