Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivet viktigt för s

Annons

Att inom olika sektorer gå samman med andra kommuner är ett sätt att förbättra ekonomin. Ett redan genomfört exempel är att Vansbro delar räddningschef med Malung. Samarbetet kan utvidgas ytterligare.

- Det finns flera områden där vi kan och ska samverka med andra kommuner. Det spar vi mycket på, säger Gunnar Magnusson, nummer ett på bygdens s-valsedlar.

En annan kärnfråga är bygdens näringsliv.

- Vi måste fortsätta utveckla näringslivet och turismen. Jag tycker vi kommit långt och förbättrat samarbetet med företagen men det finns alltid mer att göra.

Att skapa nya träffpunkter och utveckla redan befintliga nätverk mellan kommun och näringsliv är här en nyckelfråga.

Inom hälso- och sjukvårds-sektorn vill s fortsätta arbeta med friskvården i linje med pågående friskvårdsprojekt.

- Vi har hög sjukfrånvaro som vi vill minska genom att utveckla friskvården. Det är viktigt med det förebyggande arbetet.

De senaste åren har inne-

burit stora omdaningar av det lokala trafiknätet i huvudorten.

- Men trafiksituationen i Vansbro kan förbättras ytterligare och sedan vill vi titta över läget för Nås, Järna och Äppelbo också. I Järna måste vi arbeta för en lösning som skiljer gång- och cykeltrafikanterna från biltrafiken, exemplifierar Gunnar Magnusson.

- Önskvärt vore också att få ett bättre nöjesutbud för en del åldersgrupper. Där kanske vi politiker kan förbättra förutsättningarna för arrangörerna genom att se över lokalproblematiken.

Vidare vill det till att locka nya företag och nya invånare till bygden.

- Vi har kvaliteter som vi måste få ut via en riktad och faktabaserad marknadsföring av vår bygd, avslutar Gunnar Magnusson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons