Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När svansen styr

Annons

Svar till Elof Roos, den 5 juni.

Elof Roos har gjort en analys av vad som kommer att hända om alliansen för Sverige skulle vinna valet i höst och därvid målat en viss potentat på väggen.

Han skriver bland annat: "När Reinfeldt rycker i tåtarna får nog övriga partiledare finna sig i att vara marionetter i den politiska kasperteater som blir följden vid ett maktskifte". Nu företräder inte Reinfeldt det gamla högerspöket som har insomnat för länge sedan utan moderaterna i ny tappning har en bredare samhällssyn och samarbetet med övriga partier är säkert bättre förankrat än den konstellation som Göran Persson företräder.

Även jag ska göra en spådom om vad som händer om socialdemokraterna med stödparti/er kommer till makten. Vi har kunnat konstatera under pågående period att den politik som utlovades före valet inte alls har förts. I nuvarande kasperteater är det inte Göran Persson som har ryckt i tåtarna utan det är miljöpartiet med Peter Eriksson och Maria Wetterstrand som har snarat Göran Persson och ryckt honom kraftigt ur kurs.

Miljöpartiet har därigenom presterat en hel del av det de lovat vilket många av oss medborgare beklagar. Så min spådom är: Det blir ingen förändring av nuvarande politik med buketten ädelrosor och maskrosor vid makten utan det blir även fortsättningsvis svansen som styr!

KASPER

Mer läsning

Annons