Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När området byggdes var han först på plats

Annons

- Numera är det bara jag och hustrun som bor i huset, våra två flickor är utflugna ur boet, berättar Christer.

Christer har aldrig ångrat flytten till Slätta.

- Slätta är ett trivsamt område. Trots att villorna ligger ganska tätt intill varandra, finns det rymd i området, menar han.

Christer minns hur det såg ut i området innan det började byggas.

- Jag kommer ihåg att det var mycket skog, naturmark, en hel del myrmark. Jag hade hund på den tiden, så jag var ute mycket och rastade hunden i området.

- Däremot var bostadsområdet Herrhagen i stort sett klart. Den första etappen började byggas 1970, den sista byggdes åren 1978-80. I dag har Kopparstaden 834 lägenheter i Herrhagen, berättar Christer.

Första spadtaget i Slätta togs åren 1975-76.

När Christer flyttade in i sin nybyggda villa, fanns bara centrumhuset med livsmedelsaffär, post- och banklokaler och skollokaler på plats.

- Det var lite ödsligt här i början. Men ganska snart kom småhusproduktionen i gång, cirka 70 småhus per år växte upp i området.

Christer kan sitt Slätta utan och innan, han jobbade som besiktningsman för ett byggföretag och var med när Slätta 4 byggdes, en etapp som kom att bli omdiskuterad.

- Jag blev involverad i processen och var med att skapa ett åtgärdsprogram för området, berättar Christer.

I samma veva bytte Christer jobb och började som byggnadschef på Kopparstaden. I dag är han teknisk chef.

Och Slätta, det är fortfarande nummer ett för Christer.

- Det är ingen tillfällighet att majoriteten av alla som flyttade hit för närmare 30 år sedan fortfarande bor kvar. Folk trivs i Slätta, säger han.

I Slätta äger familjerna sina egna villor. Inom varje område finns en samfällighet dit man betalar en avgift för gemensamma kostnader som vatten, utebelysning, snöröjning med mera.

Hemligheten bakom trivseln i Slätta tror Christer Borgström beror på den fina sammanhållningen och grannsämjan i området.

- Alla i området känner sig delaktiga och är måna om att hålla området snyggt och prydligt. Jag tycker att man lyckats väldigt bra, säger Christer.

Och i dag är villorna i Slätta guld värda.

1976 var priset för ett B-hus på 110 kvadrat 176 000 kronor.

I dag är husen värderade till över 800 000 kronor.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons