Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När lagen är ofullständig

Annons

En tidigare dömd pedofil har lockat barn till sin lägenhet med hjälp av godis och pengar. När barnen väl kommit in har de tillsammans med mannen tittat på porrfilm. Detta visar sig nu inte vara ett brott. Polis, socialtjänst och hyresvärd måste vänta tills mannen begår ett grövre brott innan de kan agera.

Enligt mitt sätt att se det är det för j-vligt! Visst, det tycker myndigheterna också. Men att en tidigare dömd pedofil, som också i dagsläget erkänner att han är pedofil kan ha lagligt stöd att se på porrfilm med små barn är inget annat än en stor kränkning mot alla barn, föräldrar, barnomsorgspersonal och anhöriga i detta land.

Det är i dubbel bemärkelse en tickande bomb som väntar på att brisera. Ett eller flera barn måste alltså på något sätt utsättas för denna man igen.

Mannen riskerar att utsättas för, ja gud vet vad, av föräldrar om han visar minsta tendens till närmanden mot ett barn.

De enda som i det här läget står helt utom lagens skydd är vi, de oroliga föräldrarna som med all vår kraft försöker påverka och få bort mannen.

Lyckas vi kommer mannen att bosätta sig någon annanstans, och problem uppstår där. Men, man är sig själv och sina barn närmast. Då får de drabbade i nästa område kämpa för sin sak.

Så går det när lagar inte är fullständiga.

Orolig pappa

Mer läsning

Annons