Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ideologi är viktigare än vård

Annons

Helt klart tycker socialdemokraterna att ideologi är viktigare än vård. Läkarbristen inom primärvården är i Borlänge katastrofal.

På Jakobsgårdens vårdcentral är fem tjänster obesatta.

För att där förbättra situationen ska två så kallade stafettläkare anställas. Samtidigt finns det läkare i kommunen vars tjänster skulle kunna lösa den värsta problematiken.

På Läkarhuset arbetar nämligen läkare som nu ska flytta in på Gylle vårdcentral. Dessa är naturligtvis en ovärderlig resurs i den situation som nu råder.

Problemet är bara att dessa läkare inte har något avtal med landstinget varför det är dyrare att gå till dem än att gå till en läkare på en vårdcentral.

Varför har då dessa läkare inget avtal? Svaret på den frågan är helt enkelt det att det är i strid med socialdemokraternas och vänsterpartiets ideologi.

Vi moderater har under många år drivit frågan om möjligheten för privatpraktiserande att få teckna avtal med landstinget.

Vore det inte dags för majoritetspartierna att försöka inse att deras ideologi är förlegad och att det finns all anledning att tacksamt teckna avtal med de läkare som nu håller på att installera sig på Gylle vårdcentral och i hög grad skulle kunna göra stora insatser i den minst sagt katastrofala situation som råder inom primärvården i Borlänge?

BIBBI ERIKSSON (M

Mer läsning

Annons