Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När dumheten får råda är snart kassakistan tom

Annons

Svar till Mariann Nordlöf:

Du skriver att en enig nämnd tagit principer för skolskjuts, och jag skrev i mitt inlägg att jag står bakom att skjuts till närmsta skola gäller.

I fallet Ornäs ser dock situationen lite annorlunda ut. Det finns ingen egentlig närmsta skola utan alla elever har rätt till busskort om de ska till högstadiet.

Vissa elever väljer då Forssa klack- istället för Mjälgaskolan. Det är samma buss och samma kostnad för busskort med Dalatrafiks, buss nr 53.

De som utnyttjar möjligheten till skolval och väljer Forssa klackskolan ska inte få något busskort. Däremot om man väljer att läsa på Mjälgaskolan så utgår busskort.

Det här är att rida på principer så att det blir dumheten som råder.

Beträffande budgeten så har vi moderater genom åren, och i vår budget för 2005, sagt nej till en hel del verksamhet. För de pengarna hade vi kunnat finansiera underskott i barn- och skolnämndens budget.

Vårt budgetförslag röstades ner och nu behöver barn- och skolnämnden pengar.

Moderaterna sa nej därför att pengarna inte finns i kommunens budget. Jag kan inte säga ja till pengar som inte finns och som ni socialdemokrater intecknat till annan verksamhet.

Anledningen till att pengarna inte räcker är att ni inte anpassat grundskolan till de stora elevminskningarna som skett de senaste åren.

Vi har inte råd att ha fler platser än vad vi har barn. Det här är väl kända fakta, och vet man om det så borde reserver ha funnits med i er budget.

Vi moderater har pengar i vårt budgetförslag både till att finansiera underskotten samt klara ut skolskjutsarna.

ULLA OLSSON (M)

Mer läsning

Annons