Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När chefen har semester...

Annons

Hos Försäkringskassan är det Lena Ström som vikarierar som länsdirektör. Det blir ett kort inhopp på två veckor. Den ordinarie chefen Johan Almesjö har inte så mycket semester att ta ut. Han tillträdde posten som länsdirektör för ett par månader sedan.

-Det känns bra, man får ta hand om det som dyker upp. Det är posten och folk som ringer och vill ha svar på olika saker, säger Lena Ström.

En annan Lena, Lena Lundh, vikarierar som socialchef i Falun. Hon är ersättare för den ordinarie socialchefen Bror Johansson denna vecka.

Medan skolchefen Svante Hanses har två veckors ledighet hoppar Inger Nyberg Gummesson in som hans ersättare.

-Det är ganska lugnt, men lite av en utmaning. Är det saker jag behöver fråga om kan jag ringa, säger Inger Nyberg Gummesson.

I höst återgår hon till att vara rektor för Västra skolan.

På Dalarnas museum är museichef Jan Raihle ledig vecka 28 och tre veckor framåt. Maria Björkroth vikarierar (Se bilden).

Vill folk gå på museum sommartid?

-Det är väldigt väderberoende. Om det är badväder kommer det inte så många, men om det är lite mulet passar inomhusaktiviteter bra, säger Maria Björkroth.

Tre veckors semester har även Lennart Westman, vd på Grycksbo Paper. Under den perioden arbetar Kaj Hansson i hans ställe.

När Falu kommuns direktör Torkel Birgersson har semester är det kanslichefen Eva Dahlander som går in i hans ställe. Just nu har båda två semester och de i sin tur behöver en ersättare. Hon heter Lena Säfström och i vanliga fall är hon informationschef på Falu kommun.

Hon har hoppat in ofta och tycker inte att det är några svårigheter.

-Verksamheten går ner på sommaren, så det händer inte så mycket. I stället jobbar vi med allt som vi inte hinner under resten av året, säger Lena Säfström.

Det händer mycket sällan att de ordinarie måste kallas in, det kan vara om något oförutsett inträffar och stora beslut måste tas.

Kommunalråden turas om att ha semester.

Även rättsväsendets chefer har semester i juli.

Medan lagman Lars Eklycke har semester är rådman Jan Erik Oja tillförordnad lagman och chef för Falu tingsrätt.

Dalarnas länspolismästare Matts Johansson är tillbaka från sin semester vecka 31. Under vecka 29 är det myndighetens stabschef Bertil Ståhle som vikarierar och vecka 30 är Dag Wixner tillförordnad länspolismästare. Han är annars chef för rättsenheten vid polismyndigheten Dalarna.

En annan polischef som har mycket att göra i sommar är Sten Sabel som är chef för ordningspolisen. Medan kollegor har semester är Sten även tillförordnad operativ chef. Han är dessutom chef för länskommunikationscentralen, LKC, och chef för tekniska roteln.

-Jag har även hand om tillståndsärenden vid polisen i Avesta i sommar, säger Sten Sabel.

KENNETH WESTERLUND BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons