Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namnlista mot ned- läggning

Annons

Nu växer protesterna mot den planerade nedläggningen av distriktssköterskemottagningen i Dala-Floda.

Intresseföreningen kräver att de sjukvårdsansvariga snarast ordnar ett möte för att informera invånarna om bakgrunden till planerna på att samordna verksamheten till mottagningen i Björbo.

Som tidningen tidigare berättat har närsjukvårdschef Mårten Hallberg förankrat en nedläggning i beställargruppen. Mona Westman, biträdande verksamhetschef vid vårdcentralen, har förklarat att det i första hand är arbetsmiljöskäl som ligger till grund för beslutet. Men invånarna i Dala-Floda är upprörda över den planerade serviceförsämringen och över att de inte fått någon information om vare sig beslutet eller bakgrunden till det.

På mindre än en vecka har över 300 personer undertecknat listor med en skriftlig protest mot nedläggningen.

I ett öppet brev kräver intresseföreningen att Mårten Hallberg och Mona Westman tar initiativ till ett informationsmöte i Dala-Floda.

- Informationen har varit i det närmaste obefintlig, vilket är helt oacceptabelt, skriver föreningen, som uppger sig ha stöd av socialdemokraterna, centern, moderaterna, folkpartiet, SPF och PRO.

I brevet betonas distriktssköterskemottagningens värde för ortens invånare. Föreningen håller med om att arbetssituationen vid mottagningen i dag inte är acceptabel - och ger en rad exempel på åtgärder som bör vidtas och utrustning som måste köpas in.

- Det är mycket måttliga åtgärder som måste vidtas för att få en bra arbetsmiljö, heter det i brevet.

Invånarna framhåller också att de aldrig upphör att förvånas över de sjukvårdsansvarigas brist på förståelse för vikten av att i god tid informera de berörda om planerade förändringar.

Häktad efter inbrott

MOCKFJÄRD. Tingsrätten i Falun har häktat den man som greps i samband med inbrottet i vuxenutbildningens lokaler i Lindbyn, Mockfjärd, som tidningen i går berättade om.

Mer läsning

Annons