Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namninsamlingen hjälpte

Annons

Vid onsdagens möte kunde hyresvärden kommunfastigheter äntligen redovisa vad olika åtgärder kostar. Fastighetschefen Olle Wiking deltog och fick be om ursäkt för att han veckan innan kört ut distriktschefen Kajsa Henriksson. Hon var utsänd av skolstyrelsen och flera politiker i skolstyrelsen tyckte att han brustit i respekt även för dem.

Notan för det som skolstyrelsen tycker måste åtgärdas slutar på strax över tio miljoner. Det slutliga beslutet tas i kommunstyrelsen.

- Men de pengarna måste finnas, vi har skjutit på andra investeringar, säger skolchefen Svante Hanses.

Innan mötet lämnade Grycksboföräldrarna över en lista med 704 namn som krävde åtgärder.

- Spontant tycker jag att det låter fantastiskt. Då har vi verkligen lyckats, säger Torbjörn Forsberg som är ordförande i föräldrarådet.

Han nås av beskedet under en fisketur och har inte sett några papper på beslutet, men han är nöjd om mögelsaneringen är klar när skolan börjar i höst, och kan acceptera att det tar ytterligare ett år att fixa det övriga.

- Anbudsförfarandet tar tid, det viktiga är att våra barn inte blir barackbarn igen, säger Torbjörn.

Även distriktschefen Kajsa Henriksson är lättad.

- Jag är nöjd med att skolstyrelsen även sätter verksamheten i fokus, inte bara mögelsaneringen, säger hon. Nu har de tagit med matsalen, köket och skolsköterskans lokaler i det som är prioriterat, och det är bättre än jag väntat mig.

Lärarnas fackliga representanter i skolstyrelsen ställde också krav. De vill att ha en utredning om möjligheterna att skollokalerna i framtiden förvaltas av skolstyrelsen.

- Det tycker jag också bör utredas. Som det är i dag så har ingen det slutgiltiga ansvaret för en investering, säger skolstyrelsens ordförande Stig Johansson.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons