Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämnd sätter upp egna graffititavlor?

Annons

Intitiativet till graffititavlor togs redan för ett drygt år sedan, vid Ungdomsforum, då några deltagare framhöll att de ville ha en plats där de kunde vara och måla lagligt.

Det finns enligt uppgift ingen politisk enighet om att ordna graffititavlor, trots att sådana skulle kunna bidra till att minska nedkluddandet av husväggar, skyltar och annat.

- Jag vill inte föregripa nämndens beslut, men jag tror att det kan bli svårt att få igenom förslaget. Om de flesta i kommunen bodde på samma ställe, vore det kanske enklare, säger kulturnämndens ordförande Hans-Olov Wieweg (m).

Det är alltså en helt öppen fråga om det blir ja till kommunal graffiti eller inte. Lika öppet är det om det kan bli fråga om en eller flera väggar.

- Det ligger nära till hands att en vägg, om det blir ett sådant beslut, byggs upp där de flesta bor, säger Hans-Olov Wieweg.

Det torde betyda att en graffitivägg i så fall "hamnar" i något av samhällena som ligger utefter riksväg 70.

Enligt Hans-Olov Wieweg är frågan inte partiskiljande, utan det finns i alla partier ledamöter som är för eller emot byggandet av en eller flera graffitiväggar.

- Mycket av graffitin är faktiskt ganska bra konst. Egentligen borde det finnas ett ställe där de ungdomar som vill spraymåla kan hålla till, anser kulturnämndsordföranden.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons