Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämnd hotar politiker med böter

Annons

Reningen av avloppsvatten i Sågen fungerar inte tillfredsställande. Orenat avloppsvatten rinner ut i Svartälven. Den 2 mars begärde miljö- och byggnadsnämnden att kommunstyrelsen senast den 1 september skulle redovisa hur reningen skulle förbättras och en tidsplan för detta.

Kommunstyrelsen har svarat, men inte redovisat några åtgärder. I stället begär politikerna i ks uppskov med att redovsa åtgärderna till den 17 november. Detta för att få tid att undersöka om det går att bilda en gemensamhetsanläggning i Sågen och om det går att få bidrag för att åtgärda reningsanläggningen.

Miljö- och byggnadsnämnden konstaterar att kommunens VA-ingenjör har ett färdigt åtgärdsförslag och en tidsplan som kan gälla om pengar beviljas och markfrågan kan lösas.

Politikerna i miljö- och byggnadsnämnden tycker att de sex månader som kommunstyrelsen haft på sig att lägga fram förslag är gott om tid.

Därför hotar nämnden med vite på 30 000 kronor om inte åtgärder för att lösa problemet med den bristfälliga reningen presenterats senast den 22 november.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons