Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämnd gav familj rätt

Annons

En familj som beställde en weekend vid Transtrands värdshus bokade in sig i februari för att vistas ett veckoslut i april. När de kom till Transtrand fick de beskedet att det inte gick att dricka kranvattnet utan att först ha kokat detta.

Familjen avbröt vistelsen och menar att de, då de gjorde bokningen, skulle ha fått vetskap om vattenproblemen eftersom de redan då var kända. Det fick de i stället först vid ankomsten till värdshuset i Transtrand och beskedet från receptionen var att miljökontoret i Malung gett informationen att man måste koka kranvattnet.

Familjen ansåg att det inte var det enda felet utan menade också att luften i det rum de fått var dålig och de begärde att få pengarna tillbaka. Detta gick dock inte de ansvariga vid värdshuset med på.

Nu vände sig den drabbade familjen till Allmänna reklamationsnämnden och nämnden menar att förhållandena sammantagna var så allvarliga att familjen borde ha fått vetskap om detta i samband med bokningen.

Av utredningen framgår det att det rum som resenärerna har tilldelats på värdshuset var rengjort med klorin och att kranvattnet helst inte skulle drickas utan att först kokas.

Vidare framgår det att uthyraren inte har lämnat någon information om dessa förhållanden på sin hemsida. I det sammanhanget kan nämnas att familjen bokade sin veckoslutsvistelse i Transtrand via Internet efter att ha läst hemsidan.

Informationen lämnades först när resenärerna kom till värdshuset och med denna bakgrund menar Allmänna reklamationsnämnden att Transki AB i Transtrand, som företaget heter, rekommenderas betala tillbaka 2 487 kronor till kunden eftersom kranvattnet inte gick att dricka på värdshuset. Nämnden konstaterar att omständigheterna sammantaget är sådana att de klagande bör få tillbaka vad de har betalat för rummet.

De drabbade har också begärt att få resan betald och merkostnad för hotell men där gör nämnden den bedömningen att familjen inte ska få någon ersättning.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons