Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naken, jämlik marknad

Annons

Malungs vårmarknad i pingst-helgen arrangeras för 33:e året sen starten 1971 och det kommer att bjudas på allt från striptease till dans och marknadshandel.

Det är ett mycket späckat program i dagarna tre och marknadsgeneralen sedan tio år tillbaka, Evert Ryen, ser fram mot en toppmarknad. Närmare 300 marknadshandlare har aviserat att de kommer till Malung och det blir ett brett utbud av varor.

Som vanligt finns också Skoghs nöjesfält på plats i Tingslunden med drygt tiotalet olika karuseller och andra åkdon,

- Det blev ju ett väldigt rabalder förra året då vi hade en kvinnlig strippa. I år har vi tänkt på jämlikheten och har både en manlig ocn en kvinnlig strippa på lördagskvällen på Orrskogen i Malung, säger marknadschefen Evert Ryen.

Den manliga striptören kommer från Brasilien och den kvinnliga från Havanna på Kuba. Med andra ord blir det internationell prägel på scenen .

Det kommer också att erbjudas "vanlig" dans till populära Fernandos orkester och det blir också disco för de yngsta och ett scenframträdande av Gris-Nils från Sunne i Värmland i puben på Orran.

- Vi har bara en kväll i år på Orrskogen och sedan har vi också en del framträdanden i Tingslunden och dessa bjuder vi publiken på, säger Evert Ryen.

Bland annat kommer Thomas Lundgren att göra två försök att slå världsrekordet i bolljonglering och detta sker på söndagen.

Det blir också ett scenframträdande på fredagen i Tingslunden av tjejgruppen Diamont från Älvdalen. På nöjesfältet kommer det också under marknadsdagarna att vara både ett litet och ett stort godisregn.

Liksom tidigare är marknadsområdet längs Lisagatan från Tingslunden fram till torget vid turistbyrån på gågatan och Evert Ryen räknar med att det kommer att finnas ett par kilometer med marknadsstånd.

Malungs vårmarknad brukar besökas av upp mot 30 000 personer och med tanke på att vädret ser ut att bli bra kommer det återigen att bli tre riktigt stora festdagar i Malung.

Det tror i alla fall marknadschefen Evert Ryen och hans medhjälpare i Malungs IF hockey och fotboll som arrangerar vårmarknaden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons