Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Något nytt att sätta tänderna i

Annons

I höstas anslöt bageriets grundarpar Karin och Emad Bayoumi nya vd:n Ingela Mästerbo till verksamheten. En av hennes första uppgifter blev lanseringen av den nya brödsorten.

Och vad är då nyheten?

- Det är ett bröd med mycket rågsmak; omdömena är att det smakar som bröd gjorde förr, berättar Ingela Mästerbo.

Sortimentutveckling är något som pågår hela tiden. Pyramidbageriet har tillverkat smärre partier rågbröd men först i dagarna börjat puffa för det som ny produkt.

- Vi har en tid provbakat rågbrödet och testat det lite ute bland folk. Det har varit en positiv respons och vi tyckte det var läge att försöka lansera det på allvar, säger Ingela Mästerbo.

Hulånbageriet har stor nytta av det strategiska läget alldeles i kanten av myllret på väg till och från Transtrandsfjällen. Det är många som av nyfikenhet stannar till och införskaffar smakprov. Och nu är det flera vinterturister som gjort det till tradition att besöka Pyramidfolkets brödbutik i anslutning till fjäll-resan. Ett annat plus är att en viss andel av resenärerna har restauranganknytning; det saknas inte krogar uppe i Sälen.

- Många av de som stannar är verkligen intresserade av matkultur och det gör att de också blir en viktig och värdefull testgrupp för oss.

Pyramidbageriet - som drog igång i liten skala för tolv år sedan och i dag sysselsätter 13 personer - har arbetat in sig ordentligt i brödmarknadens exklusivare hårdbrödsnisch. Varorna blir alltmer efterfrågade och när företaget för tre år sedan tilldelades Svenska gastronomiska akademins diplom för sitt spisbröd var det ett välkommet och tillfredsställande kvitto på produktkvaliten.

Några ambitioner att ta upp kampen med de riktiga hårdbrödsjättarna finns dock inte.

- Det är inget vi strävar efter. Det vi gör är ett hantverk som helt enkelt inte går att göra i storproduktion, avslutar Ingela Mästerbo.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons