Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Något kan ha gått fel"

Annons

Detta med anledning av den svidande kritik som Omar Uzlu i Blötberget riktar mot företaget.

- Jag kan inte gå in och diskutera ett enskilt ärende, säger hon inledningsvis och hänvisar till sekretessen. Men generellt gäller att om man har har en brandskada så betalar vi för merkostnaderna tills dess att det finns möjlighet för försäkringstagaren att flytta tillbaka. Det är vad vårt regelverk säger, förklarar hon.

Wallsten dementerar bestämt att Folksam skulle tvinga någon, i detta fall en barnfamilj med djur, att flytta till en bostad där det fortfarande finns gifter som inte har blivit bortsanerade.

- Det gäller alla och vi gör naturligtvis inget undantag när det gäller den här familjen i Blötberget.

Vem som har gjort bedömningen att Uzlus villa inte är farlig att vistas i är emellertid svårt att få besked om. Enligt skadechefen är det Berit Pettersson vid kontoret i Borlänge som är handläggare. Hon är dock för närvarande på semester och har inte kunnat nås för en kommentar.

När det gäller de stora mängderna osanerat bohag som fraktats tillbaka till den brandskadade villan har dock Wallsten en förklaring.

- Ibland kan det vara så att viss egendom inte saneras. Det är till exempel när kostnaden för sanering överstiger värdet av godset. I de fallen måste kunden själv titta igenom sakerna och bedöma vad han eller hon vill ha för ersättning.

Kontentan av tidningens kontakt med skadechefen blev att hon lovade att underrätta sig närmare i ärendet.

Bland annat ska hon ta kontakt med saneringsfirman och representanter för övriga som har eller har haft med fallet att skaffa.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons