Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Något för regeringen att tänka på

Annons

Sparförslag som ni skulle vinna många röster på!

Låt fängelsekunder och pensionärer byta plats. Kanske ligger lösningen på problemen inom såväl åldrings- som kriminalvården närmare än vi tänker oss.

Om vi sätter de äldsta pensionärerna i fängelse så får de tillsyn och omvårdnad dygnet runt. De blir rastade utomhus, får utflykter, utlandsresor, terapi, och betalda jobb.

De serveras näringsrika och näringsriktiga måltider, ofta trerättersval med dessert och kaffe på maten, måltider som kostar 20 gånger mer än den mat som exempelvis våra barn i skolan får.

De får tv på rummet med en mängd av kanaler att välja mellan. Om de önskar så finns det privata rum att umgås med nära och kära utifrån.

Allt detta är gratis. Ingen kostnad dras från deras pension. Om de är missnöjda så visar erfarenheten att det lönar sig att klaga.

Låt brottslingar överta långvårdsplatserna. Där får de bo två eller fyra personer i varje rum. Senast klockan fyra på eftermiddagen dras rullgardinen ner för natten, oavsett årstid.

De får nästan ingen tillsyn eftersom ingen har tid, inga privata umgängesrum, ingen efterrätt. Vill de ha kaffe får de betala med egna medel. Hyran dras från deras dagpenning.

Får de liggsår med maskar i såren så får de veta att det i varje fall inte är vanvård. Vem vill fortsättningsvis begå brott med risk för en sådan behandling?

HÄLSNINGAR FRÅN

Mer läsning

Annons