Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystik kring brand i bil

Annons

Larmet om bilbranden kom vid 11-tiden. På den asfalterade infarten till gården brann det på en liten fläck, där hade bilen stått då den började binna. Det verkade som om någon knuffat bort bilen från boningshuset, över gräsmattan och till en blomsterrabatt där den stannat.

- Vem har knuffat undan bilen? undrade brandmännen, och det frågade också bilens ägare, Inga-Lill Morén, då hon kom hem.

- Det var bra gjort, vem det nu än var som gjorde det, tyckte brandmannen Berth-Inge Skinnar.

Inga-Lill hade inte använt bilen sedan i söndags. Då hon åkte till jobbet på Söderåsen strax före klockan nio i måndags morse stod bilen på gården precis som vanligt. Hon lade inte märke till någonting konstigt. Inga-Lill berättade att hon lämnar bilen med ettans växel i och den satt fortarande i efter branden. Det fanns ingen bilnyckel i bilen.

Det verkar inte troligt att någon som upptäckt den brinnande bilen, lagt ur växeln, knuffat undan bilen och sedan lagt i växeln igen.

Brandmännen började luta åt att branden orsakats av någon kortslutning som också fått startmotorn att gå igång och därmed körde bilen själv undan från huset, vilket kan tyckas vara mycket förståndigt gjort, om nu bilar skulle kunna räkna ut en sådan sak. Hur det nu än var blev bilen förstörd men huset klarade sig.

- Nu är det slut på den lilla pärlan, konstaterade Inga-Lill, som till en början tycktes vara mest orolig för de fina blommorna i rabatten.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons