Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysen är räddad

Annons

Det står klart efter årsmötet i Föräldraföreningen Mysen på tisdagskvällen. Föreningen driver gården med kommunalt bidrag på 15 000 kronor per år, samt att kommunen står för hyran.
Visserligen fick man inte ihop nio personer till styrelsen, men väl sju. Dessutom har avgående ledamöter i styrelsen erbjudit sig att fortsättningsvis ställa upp som ansvarsföräldrar under kvällar då gården är öppen.
Inför årsmötet var det kris och hela verksamheten var hotad då sex av nio ledamöter i styrelsen avböjt återval.
Varje kväll gården är öppen har en från styrelsen varit ansvarig och sedan tagit hjälp av någon annan.
Styrelsen består av Marie-Louise Johansson, ordförande, Marita Kyed, kassör, Abbe Ronsten, sekreterare, och Anki Johansson, samt nyvalda ledamöterna Roland Wedberg, Maria Engvall och Anette Nivrén, alla valda på två år.
Fritidsgården har öppet onsdagar och fredagar. På onsdagar är det verksamhet för mellanstadiet, barn i som går i årskurs fyra till sex. På fredagar är det verksamhet för ungdomar från årskurs sju och uppåt.
– Men nu på fredag är gården stängd då det är diskotek på Folkan i Säter, berättar Héléne Tungel.
Under påsklovet är gården också stängd, men efter påsk kör verksamheten i gång igen den 4 april och fortsätter som vanligt onsdagar och fredagar fram till terminsavslutningen den 11 maj.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons