Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myrorna öppnar i Falun

Annons

Han är etableringschef på Myrorna, som är en del av Frälsningsarmén. Det är Sveriges största butikskedja för försäljning av begagnade varor som kläder, skor, möbler, husgeråd med mera. Kedjan har 25 butiker på ett tjugotal orter, de närmaste för dalfolket ligger i Uppsala eller Västerås.

Nu är det tänkt att Myrorna flyttar in under Åhléns i september-oktober. Där finns 1 100 kvadratmeter butiksyta, plus plats för lager och personalutrymmen.

- Där har varit lagerlokaler sedan Hedenhös, men i dag finns inget behov av sådana. Man lastar direkt från bilar in i butiken, säger Göran Nilsson. Han förvaltar fastigheterna på Diös som numera är uppköpt av AP-fastigheter, allmänna pensionsfondens fastighetsbolag.

- Det är roligt att det är sådant drag i centrala Falun, säger Göran Nilsson.

Innan Myrorna flyttar in ska en ny entré och ett nytt trapphus byggas. Hiss finns redan och Hemköp är villigt att överlåta ett skyltfönster till nya grannen.

Myrorna valde Falun för det goda affärsläget och den levande centrumhandeln. Urban Bohlin talar också om ett mycket positivt bemötande från kommunen.

Butiken kommer att sysselsätta två, tre fast anställda, men man har också skrivit kontrakt om åtta-tio praktikplatser för arbetssökande.

Överskottet från försäljningen ska oavkortat gå till sociala arbetet som Frälsningsarmén bedriver i Sverige. Redan om någon månad kommer Myrorna att börja samla in glas, porslin och böcker.

- Jag tror inte att det är risk för att vi konkurrerar ut andra second hand-butiker, vi kompletterar och det finns utrymme för alla, säger Bohlin.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons