Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket på G i teaterföreningen

Annons

Satsningen på resor, som initierades av Birgitta Jansson för några år sen, har blivit en stor framgång och redan inom ett dygn efter det att programmet sändes ut var en busslast Ludvikabor fulltecknad till Oscarsteaterns uppsättning av Fångad på nätet, med Robert Gustafsson, Allan Svensson och Carina Lidbom. 9 oktober styr bussen mot Stockholm.

7 november företar man ännu en teaterresa och den gången ställs färden till Falun och Dalateatern och Konstparadiset med Stefan Sauk, Mia Poppe och Per Ragnar.

I november i fjol gjorde man en annorlunda satsning genom att besöka Universitetsaulan i Uppsala för att avnjuta en helafton med Gershwins musik. Ludvikabördige Mats Engström, trumslagare och arrangör, var en av motorerna i föreställningen tillsammans med Ulf Johansson Werre, Syliva Vrethammar och Sanna Nielsen.

Gästerna från Ludvika var storbelåtna med vad som bjöds och när nu Mats Engström och hans medarbetare inbjuder till The Great Big Band Party, en hyllning till världen storbandslegender, är ett återbesök från Ludvika självklart. 14 november är aktuellt datum och som solist medverkar Putte Wickman.

16 november är det dags för Teatercafé och Teaterpub på Gammelgården där Västmanlands Länsteater bjuder på en kortpjäs, En kärlekshistoria av Astrid Lindgren.

De tre abonnmangsföreställningarna i höst utgörs av Mannen från Malmberget återvänder (5 oktober) med välkända Tord Peterson - känd från Änglagård - och Göran Forsmark i rollerna. Svante Lindqvist från folkmusikgruppen Norrlåtar står för manus.

7 december är det dags för en verklig operettklassiker, Läderlappen med bland annat Nils Poppes mångåriga partner från Fredriksdalsteatern i Helsingborg, Berit Carlberg i rollistan.

Flera bekanta ansikten ses på Aveny den här säsongen.

Hösten avslutas 17 januari (!) med föreställningen Elling & Kjell Bjarne med Rolf Lassgård och Johan Ulveson i två av de ledande rollerna.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons