Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket kultur till Säterborna i vår

Annons

Den 15 februari väntar I ett obevakat ögonblick med teater Da Capo i Folkets hus. Det är ett samarrangemang mellan kulturnämnden i Säter och Scenkonst Säter/ Hedemora. Två dagar efter följer Barnens lördag som har något speciellt att bjuda på denna gång. Då får barnen i Säter lära sig att teckna manga.

Mangatecknarna från Hofors kommer på besök.

Efter utställningen om Säters Tidning 100 år följer utställningen Med stoft av guld av Åsa Karner. Den börjar den 24 februari och följs av ett omfattande sportlovsprogram med inslag av teater, dans och hantverk. Se kommande program.

Den 15 mars kommer 4:e Teatern med ett stycke av Dario Fo: Fjärilsmusen i Folkets hus. Ett samarrangemang med Scenkonst Säter/Hedemora. Barnens Lördag blir den 17 mars och bjuder på Sagoteater med Bergslagsteatern i Barnhörnan, Säters bibliotek. Medarrangör denna gång är Konstspaning.

Kulturlördag blir det även 21 april då det är Världsboksdagen och temat är arbetarlitteratur. 12 maj blir det ungdomsutställning med måleri, foto och poesi. Lucia Tors, Jon Hästö med flera i Kulturhörnan.

Vårens skolkulturprogram börjar 15 februari med en höjdare: Jojje Wadenius och James Hollingworth spelar låtar från 70-talet. Lekfullt program med ord och toner utlovas. Dagen efter blir det Sov du? där Scenkonst Dalarna bjudit in Emblas Dansteater. Det är en fartfylld och humoristisk dansteater när den ena sov över hos den andra. Stycket avslutas med en dansverkstad för barn.

Irish Dance and Music blir det den 20 mars då det ska dansas jigs, reels och hornpipes. Ett par författarbesök är också planerade med Mats Wahl och Boel Werner. Bland filmerna som ska visas under våren för skolorna är: Winkys hemlighet, Förortsungar, Bare bea, Barnet och En obehaglig sanning av förre presidentkandidaten Al Gore.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons