Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket händer under Dan Anderssonveckan

Annons

De Dan Andersson-frälsta har en himmelsk vecka framför sig. I morgon, startar nämligen Dan Andersson veckan och programmet är späckat med aktiviteter.

- Den här veckan brukar vara toppen, säger Lena Karlsson, som arbetar på Dan Andersson muséet.

- Vi har 1 600 medlemmar i sällskapet, och merparten av dem kommer utifrån. Många kommer hit under den här veckan, och därför brukar det bli extra festligt.

I vanlig ordning har Kultur & Fritid i Ludvika tillsammans med Dan Andersson Sällskapet och Skattlösbergs Bygdegille satt ihop ett lovande program. Det börjar i morgon och slutar söndag den fjärde augusti.

- I gammal god anda tillbringas inledningsdagen i Mårtens, konstaterar Karlsson.

Också söndagens sångspel "Helgdagskväll vid timmerkojan" i Skattlösberg med Saxdalens Manskör, och avslutningen vid Loussastugan på söndagen, där Dan Andersson priset delas ut, är två traditionsenliga programpunkter.

- Av de nyare evenemangen kan jag starkt rekommendera det som händer nästa fredag i Nyhammars Folkets hus, fortsätter Karlsson.

- Då kommer musikteatern "Min skugga var min kamrat". Det är en kärleksförklaring till Dan Andersson, där bland annat Caroline Rensahl medverkar. Hon är känd som Klara i TV4-såpan Nya Tider.

- Annars är nog tisdagens visning av Runnbergsgården spännande. Det är Räfvåla kulturförening som berättar om den nyrustade gården och om Saxdalens by.

Nämnas bör också torsdagens lunchmusik på Hammarbacken med Bosse Landberg, kantor i Grythyttan och trubadur, sjunger, spelar och berättar om Dan Andersson.

- Om jag hade haft möjlighet hade jag också gärna besökt Cassels lördag den tredje augusti, säger Karlsson.

Då framför sångaren Sten Niclasson tillsammans med Arcuskvartetten ett sång- och poesiprogram där Dan Andersson möter Mozart.


STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons