Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket gnäll i Långshyttan

Annons

Jag läste i måndagens Södran om elever i Långshyttan som miste anslutningstaxi till bussen till Avesta. Detta gjorde mig väldigt ilsken. Inte på kom-munen som drog in taxin utan på de bortskämda föräldrarna i Långshyttan som klagat.

Det vet väl alla som har gymnasiebarn att man inte har skolskjuts för det barnet.

Vi har tre barn som går eller gått i gymnasium och det har varit ett evigt skjutsande och trixande för att få barn till Hedemora för att åka vidare och sedan hem igen.

I Långshyttan har man haft förmånen att deras barn åkt taxi till bussen. Sedan har man mage att klaga på att man inget fick veta att taxin drogs in. Men finns det inget som heter föräldra-ansvar ute i Långshyttan och Husby?

Har man inget ansvar själv att ringa upp och fråga eller är man så van att få allt serverat framför sig? Sedan står det i artikeln att en förälder inte skulle låta sitt barn studera i Avesta om hon visste att taxin skulle bli in-dragen.

Är det för föräldern barnet utbildar sig eller är det för barnets framtid? Mina barn har fått gjort de val de velat och sedan har man som förälder att utifrån det göra det bästa av situationen.

Är era barn så bortklemade att de inte kan bo inackorderade eller i egen lägenhet som andra barn måste göra som studerar på annan ort? Sedan kommer ett verkligt lågvattenmärke, som bekräftar sandlådenivån på det hela, när föräldrarna i artikeln menar att buss finns från Garpenberg och Vikmanshyttan med få passa-gerare, men ingen från Långs-hyttan.

Menar ni att bara för att ingen buss går från Långshyttan så ska det inte gå någon buss från Garpenberg eller Vikmanshyttan heller? Rena rama snurren.

Är det inte bra att det finns skjuts som fungerar för dessa orter? Eller är allt som är bra för Långshyttan det som är bra för alla i Hedemora kommun?

Nej, en uppmaning till föräldrarna i Långshyttan: Ta ert föräldraansvar liksom andra föräldrar gör i Hedemora kommun. En uppmaning till bun är att sluta dalta med Långs-hytteföräldrarna. De behöver inte ha en egen gräddfil. Vi är många föräldrar som får pyssla och trixa för att få våra barn till buss och tåg och då ska väl inte bara de som gnäller mest få alla förmåner.

EN FÖRÄLDER SEX KILOMETER FRÅN GARPENBERG

Mer läsning

Annons