Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mycket att fundera på nu"

Annons

Dan Westerberg ger utredaren i rapporten rätt, beslutet borde ha följts av en åtgärdsplan:

- Skälen till att jag initierat den här utredningen baserar sig delvis på tveksamheterna kring upphandlingsförfarandet för ett år sedan. Delvis på att jag har sett övertaliga lärare som under sin tjänstledighet har gått över till privata utförare och nu jobbar på ganska korta anställningskontrakt, och det var ju inte riktigt tanken, säger han.

Rapporten ska nu ut på remiss till de två förvaltningarna som är berörda av omorganisationen, skolkontoret och näringslivskontoret:

- Det finns en massa saker att fundera på nu - men utredaren tycker i alla fall att vi borde fortsätta upplägget, men då med bättre styrning och utvärdering.

- Vi borde också ordentligt titta över upphandlingsförfarandet och vilka konsekvenser det har för övertalighet inom kommunen. Jag tycker också att vi borde kunna få till upphandlingar där vi tillåter oss att ställa krav på arbetsrättsliga, miljö och sociala aspekter.

- När man är så här tidigt ute med en utvärdering så blir kritiken omfattande - det blir lite orättvist eftersom man inte hunnit etablera sig fullt ut - samtidigt är det bra att ha framförhållning.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons