Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mutmetoder

Annons

Falu Frigymnasium, som tappat mycket i popularitet, försöker desperat locka till sig elever via mutor. Eftersom mutor är förbjudna i alla andra sammanhang är det ett smaklöst förslag.

Det kommer bara att förstärka den vansinniga spiral som redan nu finns att i marknadsmässig anda värva "kunder" till sitt gymnasium.

Hur mycket tid och kraft, för att inte tala om pengar, går inte åt till marknadsföring på gymnasierna i dag. Pengar och tid som skulle kunna användas på bättre sätt.

Förälder

Synd om gamla och sjuka

Regeringen har nu beslutat om generösa bostadsbidrag till barnfamiljer och höjda studiebidrag till studerande som har barn.

Vidare ska det internationella biståndet öka.

Men varför går inga anslag till åldringsvård och sjukvård?

Sveriges sjukvård håller på att klappa ihop totalt. Det är en katastrof och en skandal att inte Sverige kan ta hand om sina gamla och sjuka!

Det är så man kan gråta blod, när man hör och läser om hur lasarettens akutmottagningar skickar hem och kastar ut svårt sjuka människor.

Sverige har världens högsta skattetryck, gamla nekas vård, bot och bättring när de blir sjuka. Samtidigt har de skattat och arbetat hårt för att få en bra sjukvård.

Nu är det hög tid att Sverige går ur EU-eländet och att dessa många tiotals miljarder kronor vi betalar årligen till detta spektakel, i stället går till att hjälpa våra gamla och sjuka.

De människor som jobbar inom vården måste också få bättre arbetsvillkor och de måste uppmuntras!

Lars Gropman

TONY KLINTASP

Mer läsning

Annons