Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikstil blev arbetshandikapp

Annons

Hårdrocken tar så stor plats i Rogers liv att den klassats som arbetshandikapp. Nu betalar arbetsförmedlingen en del av hans lön och han har chefens tillstånd att skruva upp volymen på jobbet.

Han är hårdrock. Långt svart hår, tatueringar och dödskallesmycken och med en själ som brinner bara för metalmusik. Helst på högsta volym överallt, hemma i lägenheten _ "men grannarna har bara klagat någon gång" _ eller på arbetsplatsen.

Som vuxen gick han på rockkonserter i stället för till jobbet, förra året blev det nästan trehundra konsertbesök. Arbetsgivare tröttnade och Roger blev arbetslös med socialbidrag. Efter intervjuer med psykologer signerade Roger ett intyg där hans livsstil som hårdrockare beskrivs som ett handikapp. Det ger honom rätt till lönebidrag via arbetsförmedlingen och han anställdes av en restaurang.

Chefen låter honom gå på konserter om timmarna jobbas in, han får gå klädd som han vill och till och med spela hårdrock där i restaurangens diskrum.

Skånes biträdande länsarbetsdirektör Henrietta Stein säger att "musikintresse" inte finns som kod på intyg om lönebidrag.

Roger Tullgren spelar själv bas och gitarr i två rockband och säger att han möter många positiva reaktioner för att han vågar leva ut sin stil.

TT

Mer läsning

Annons