Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikskolan höll konsert i kyrkan

Annons

Cirka 200 personer hade lockats till kyrkan för att lyssna till Musik & Dansskolans traditionella julkonsert.

Konserten inleddes med välbekant julmusik framförd av slagverksensemblen och blåsorkestern Gagnef Windband.

Därefter var det dags för "en av de mindre kända julsångerna", som Stråkdragets dirigent Jonas Forsberg uttryckte det. Men många i publiken kände säkert igen stycket, även om det inte förknippas med julen. Det var nämligen temat ur de populära Star Wars-filmerna som framfördes.

Filmmusik blev det mer av under konserten, när Stråkdraget spelade temat ur James Bondfilmerna och Windband som extranummer framförde musik från filmen Braveheart. Publiken fick också njuta av ett antal duktiga solisters insatser. Bland annat spelade Sofia Östling ett pianostycke av Mozart, och Ida Östberg, Maja Holm, Ninni Alfredsson och Carolina Hartikainen sjöng.

Musikskolans rektor och tillika dirigenten för Gagnef Windband, Jan Sjönneby, passade också på att presentera två nya medarbetare vid Musik & Dansskolan.

Jonas Forsberg, som dirigerade Stråkdraget, och Tomas Wikenius är nya musiklärare på skolan. Tomas Wikenius är utbildad musikarrangör, och hade till konserten i kyrkan arrangerat Deep purple-låten Smoke on the Water, som framfördes av Stråkdraget.

JOHANNES TÅNGEBERG

Mer läsning

Annons