Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiknostalgi med Christoffersson

Annons

Storsäternvalsen med Evert Granholm och Carl Jularbos orkester, En afton på Öljaren med Åke Grönberg och Den sista jäntan med Monica Zetterlund.

Det var bara tre av de favoritlåtar som klingade när Eric Christoffersson på torsdagen gästade Lillkyrkan med sitt populära program under rubriken Skivor till kaffet.

Liksom alltid när Eric kommer med sin grammofon och en bunt skivor, såväl 78-varvare som vinylplattor, innebär det en musikalisk nostalgitripp av rejäla mått. Ett 30-tal daglediga personer var bänkade vid kaffeborden när programmet inleddes. Samtliga hade åldern inne för att minnas den tid då de gamla melodierna var i ropet.

Repertoaren var blandad och den svenska populärmusiken varvades på ett smakfullt sätt med en del andra tongångar. Bland annat fick publiken även lyssna till Frenesi med Artie Shaw och andra jazziga tongångar av de gamla fina årgångarna.

Förutom de låtar som ingick i programmet blev det, och inte helt oväntat, även en del extranummer. Bland annat hade Eric lånat med sig en riktig raritet, en närmare 100 år gammal "stenkaka" med Gramophon Orkester-Kristiania (Oslo) pressad så tidigt som 1907.

Under den lyckade eftermiddagen i Lillkyrkan blev det även en "portion" Dan Andersson när Christoffersson varvade grammofonmusiken med sång till eget ackompanjemang på gitarr.

Kaffet serverades som vanligt med hembakat bröd som tilltugg. Under musikkaféet såldes även flera lotterier vars behållning oavkortat ska gagna de fortsatta insatserna för de drabbade PKU-barnen i Polen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons