Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikmässa i höst med orsamusik.nu

Annons

EU-projektet orsamusik.nu har arbetat i två år med att synliggöra musiklivet i Orsa. Nu tar projektet ytterligare ett steg tack vare att hela Siljansregionen har ett sjudande musikliv. Det sker med en musikmässa i Skeer kommande höst.

- Alla som på något sätt har anknytning till musik är inbjudna att medverka. Det kan till exempel handla om arrangörer, tillverkare, kursanordnare, producenter eller artister, säger Britt-Liz Jönsson.

Totalt finns det ett 30-tal utställningsplatser till förfogande i Skeer och samtliga har reserverats för aktörer från Siljansregionen.

Förutom mässans utställningar kommer också ett antal seminarier och workshops att ordnas, där ledande namn i branschen kommer att medverka.

- Vi har också klart med ett samarbete med representanter för Bath Spa College University, som är en av de ledande utbildningsinstitutionerna för kommersiell musik i Storbritannien, säger Britt-Liz Jönsson.

Att mässan döpts till "Musikmässa - det är långt till Stockholm" har sin förklaring.

- Det är helt enkelt så att det finns ett behov av en sådan här mässa utanför storstadsregionerna. Både för det lokala musiklivet och för branschen i stort. I dag sker de flesta liknande evenemang i storstadsregionerna, samtidigt som vi vet att de lokala marknaderna blir viktigare och viktigare.

- Något som gör att vi är mycket optimistiska inför mässan i Skeer, är att det stöd vi fått för idén är mycket stort, säger Britt-Liz Jönsson.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons