Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiklärare slutar

Annons

Efter att under 25 år ha arbetat som musiklärare tycker Ingemar att han har gjort sitt i kommunens skolor, som han har turnerat mellan.

Nu blir det andra turnéer. Ingemar har en hel del engagemang bokade och kommer att spela runt om i länet tillsammans med olika konstellationer och under egna uppdrag.

Ingemar kan nog hoppa in och spela lite varstans, med tanke på hur många instrument han trakterar: trumpet, fiol, näverlur, dragspel, valthorn, blockflöjt, keyboard, orgel, piano, elbas och bockhorn. Sjunga kan han dessutom.

Han kommer att bli saknad, inte bara av eleverna, utan även av kollegerna.

- Det har varit kul att ha honom här. Att ersätta honom som person går nog inte, det får bli en ny personlighet på hans plats, säger rektorn för musikskolan, Jan Sjönneby.

Ingemar är inte enbart en ovanligt begåvad musiker. Han är även utrustad med ett ovanligt långvarigt gott humör och är fylld av historier som han mer än gärna delar med sig av.

Förutom engagemangen har han en hel del jobb hemma i Gärdsholn i Gagnef. Där finns bland annat en gammal Jaguar som behöver renoveras.

Annars är Ingemar inte riktigt nöjd med dagens skola:

- Förr var allting lättarbetat. Det som alla lärare gjorde då, utan att veta vad det kallades, ska i dag analyseras med finare ord för exakt samma sak. Det verkar som om det skapar mer sysselsättning i toppen, men det ställer till mer oreda i lärarleden.

Men det kan han glömma nu:

- Jag ska passa på att läsa både engelska och spanska. Och så ska jag låta naglarna växa, så jag har något att bita på i höst, säger han och ser väldigt allvarlig ut.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons