Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiklärare ger Leksands- bostäder skarp kritik

Annons

I dag är musiksalen renoverad, men att det skulle ta 20 år innan någonting hände tycker Ingegerd är rena katastrofen. Hon riktar skarp kritik mot den mansdominerade arbetsledningen i Lek-sandsbostäder som under åren saknat förståelse och empati inför problemen.

-Att inte bli trodd är illa i sig, men att dessutom bli nonchalant bemött när man gång på gång berättar om hälsoproblem, som bortdomnad tunga, ögon som kliar, huvudvärk, hettande kinder och frän och stickande lukt, är allvarligt.

Leksandsbostäders ordförande Christer Swedhs tar åt sig av kritiken.

-Vi beklagar att hon känner så för Leksandsbostäder. Vi har inte tagit Ingegerd Hyttsen på allvar och hon har inte blivit trodd. Det är något vi måste ändra på. Vi har all anledning att be henne om ursäkt att vi inte tagit henne på allvar.

Nu hoppas Ingegerd Hyttsten att även akustiken i musiksalen är åtgärdad. Tidigare alltför höga ljudvärden har varit besvärande. Sista ljudmätningen som ännu inte är gjord får ge svar.

- I och med ljudvidriga förhållanden har Ingegerd blivit oerhört ljudkänslig.

Att helt i onödan utsatts för olika farliga ämnen i musiksalen och dessutom utsatts för onormalt höga ljud har gjort att Ingegerd Hyttsten anmält ärendet som arbetsskada.

Musiksalen är renoverad. Inge-gerd Hyttsten hoppas nu på att även det lilla arbetsrummet intill musiksalen ska renoveras. Hon slog larm om det för fyra månader sedan. Hon hoppas att det inte ska behöva ta så lång tid som musiksalen innan det blir gjort.

- Jag har jobbat i motvind, säger Ingegerd. Många som vistats i musiksalen har mått dåligt.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons