Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikglädje i Hörks Hage

Annons

Årets stämma var den nionde i ordningen. Nästa gång blir det således tioårsjubileum och detta samma år som folkan fyller 100.

- Då lär vi dra på med något alldeles extra och försöka få hit något riktigt dragplåster, säger eldsjälen Gunnel Gransell i byggnadsföreningens styrelse.

- Vi brukar ju aldrig ha några förhandsanmälningar till spelmansstämman även om många ringer i förväg och aviserar sin ankomst, fortsätter hon.

- Deltagarna bara dyker upp och det fungerar bra. Det brukar komma en hel del spelmän utifrån bland annat från Västmanland, Örebro län och uppifrån Dalarna.

Ledande hemmamusiker var som vanligt välkända duon Gullarbergs med Lilly och Kent Gullarberg som generöst bjuder på sig själva när de sjunger och spelar. Sistnämnde fungerar dessutom som stämmogeneral. För övrigt kan påminnas om att de båda ingår i det populära underhållargänget Grängesbälgarna som är något av ett husband i Hörks Hage.

På grund av det kalla och ostadiga vädret fick det denna gång lov att bli en inomhusstämma men det verkade inte ha någon dämpande effekt på spelglädjen.

- Det är jättemysigt det här men det hade förstås varit ännu bättre om vi hade haft vädret med oss och kunnat vara utomhus. Nu hade det väl blivit för kallt åt fingrarna på dom, konstaterar Gransell.

Som vanligt fanns hela tiden kaffe med gott hembakat bröd och varm korv tillgängligt i serveringen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons