Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikavslutning vid hembygdsgården

Annons

Vid Björkbackens dagcenter bedrivs sedan något år tillbaka musikterapi för arbetstagarna. Till hjälp med detta köper kommunen in tjänsten från Peter Grind, Ornäs.

Han kommer en gång i veckan till dagcentret för att spela och öva med arbetstagarna. Grind själv behärskar alla möjliga instrument, och har spelat i diverse band genom åren.

I år, liksom förra året, arrangerades sålunda en musikavslutning för alla inblandade och deras anhöriga på hembygdsgården i Smedjebacken.

Huvudnumret var gruppen "Solrockarna", beståendes av fem arbetstagare vid dagcentret. Gruppen bildades för något år sedan. Utöver detta gjorde även andra arbetstagare individuella framträdanden.

Trots något kylslaget väder hölls värmen uppe medelst publikens stamp och handklapp till musiken. Bland annat spelades en stämnmingsfull "Vem kan segla", den passande "Sommaren är kort" och "Flickan från Havanna".

När sedan Grind annonserade att "nu är det dags för Allsång vid hembygdsgården" greppade publiken sånghäftena och sjöng med i "Jag tror på sommaren" och andra låtar.

Därefter vankades fika och hemlig gäst, vilken visade sig vara en trollkarl som uppträdde.

Marie Eriksson, arbetsledare vid Björkbackens dagcenter berättar att varje onsdag när Grind kommer för att spela är en högtid.

- Och det här är andra året vi ordnar med musikavslutning innan semestern. Jag hoppas verkligen att vi gör om det nästa år också, berättar Marie Eriksson.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons