Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikaltema för sommarens stora evenemang vid Älvmötet

Annons

Tre tillställningar blir två när Evenemang i Gagnef undviker att konkurrera med Ängsholns folkpark. Sofia Kjellgren och Anders Ekborg bjuder på skönsång och underhållning i bästa musikalanda vid älvmötet i Djurås nästa vecka.

- Normalt brukar vi ju ordna två stora sommarevenemang men Ängsholns folkpark tog hit Svenne Rubins i år och vi ville inte konkurrera med dem. Man kan inte ha hur många stora tillställningar som helst, säger Jan Sjönneby, musikskolechef i Gagnef.

Den 2 juli är det dags för årets första stora tillställning i Evenemang i Gagnefs regi vid Älvmötet i Djurås. I år har man bestämt sig för musikaltemat, under parollen "Tre gånger musikal".

- Vi bjuder på ett evenemang med två musikalartister i sommar och en egen uppsättning av Grease i höst. Därav namnet, säger Jan Sjönneby.

Evenemang i Gagnef drivs av Gagnefs kommun och målgruppen är främst familjer från bygden. Gammal som ung ska kunna njuta av föreställningarna och vad kan då passa bättre än folkkära artister som Sofia Kjellgren och Anders Ekborg.

- Som kommun kan vi inte slå upp öltält och dra i gång röjiga danstillställningar. Musikalrepertoaren kan man göra mycket av och de här artisterna är rutinerade och kan underhålla alla åldrar, säger Jan Sjönneby.

Än så länge har man bara sålt ett hundratal biljetter men hoppas på att försäljningen ska komma i gång ordentligt efter midsommarhelgen.

- Men vi räknar inte med att den här föreställningen ska dra lika mycket som exempelvis Jill Johnsson gjorde förra året. Då kom det bortåt tusen personer. I år är vi nöjda om det kommer några hundra, säger Jan Sjönneby.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons