Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikaliska vänner från Vansbro

Annons

Vänner är musikprojektet med Marie Hed och Johan Franzén från Vansbro som gjorde en första livespelning med sin dansinspirerade popmusik under Guldmarknaden. På fredagen blir det andra gången som Johan och Marie spelar och då är det under då under ett av Vilda Vansbro-evenemangen på fredagseftermiddagen i Lokparken. Johan och Marie har jobbat ihop sedan förra året även om Marie sedan tidigare hade ett musikprojekt som blev basen till Vänner.

- Namnet kommer från en av våra låtar, alla våra texter är på svenska så därför var det naturligt att välja ett svenskt namn, säger Marie.

Tillsammans med Fredrik Aspelin, producent från Borlänge, har de spelat in ett antal låtar som än så länge inte finns utgivna på något skivbolag. Vänner skapar sin musik med texten som utgångspunkt och arbetet med en låt kan ta lång tid innan resultatet känns helt rätt.

- Vi spelar in en låt och sen tar vi hem den och känner på den ganska länge innan vi går tillbaka och gör finputsningen, säger Johan.

Att få låtarna spelade i olika sammanhang är förutom livespelningar det sätt som Vänner vill nå ut med sin musik. Och på det lokala planet har det hittills gått bra.

- Vi har testat låtarna på dansgolv i Malung och Vansbro, och det är kul att se vad folk tycker när de hör musiken, säger Johan.

-I Vansbro har folk börjat känna igen vår musik så det känns förstås extra roligt att spela här, säger Marie.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons